Polievka na obed, áno alebo nie?

Dobrá a chutná polievka má pre naše telo hneď niekoľko benefitov. Hneď ako ju zjete, začne žalúdok vylučovať tráviace šťavy a kyselinu. Takto sa žalúdok pripraví na ďalší chod, ktorý zvyčajne pozostáva z ťažšie stráviteľnej potravy. Ak sa tuhšie alebo mastnejšie jedlo v žalúdku zmieša s polievkou, tráviaci proces je pokojnejší a kratší, v porovnaní s obedom bez polievky.

Ak chcete chudnúť, polievku by ste zo svojho jedálnička určite nemali vynechať a ak, tak len na krátke obdobie.

Poctivá polievka je výborný zdroj vitamínov a minerálov; obsahuje viac živín ako druhý chod, v ktorom sú väčšinou zastúpené bielkoviny alebo tuky.

Polievka by sa mala jesť primerane teplá, teda ani horúca, ale ani vychladnutá. Mala by byť primerane dochutená, nie príliš pikantná alebo presolená. Malé množstvo koreninových prísad však nie je na škodu, najmä ak plánujete mastnejší alebo ťažšie stráviteľný druhý chod.

Tak priatelia, k dnešnému obedu si dáme všetci povinne porciu polievky.

Predchádzajúci článok
8 dôvodov prečo jesť zeler
Nasledujúci článok
Prečo sme zmenili názov reštaurácie