Dva jednoduché jesenné nápoje, ktoré podporia vašu imunitu

Počasie sa nám už pomaličky mení a chvíľami je celkom chladno, aj keď stále celkom príjemne. S kolísaním teploty prichádzajú aj prvé prechladnutia, nádchy, a nesmelé pokašliavanie. Pripravte sa na jeseň v predstihu a vyskúšajte tieto jesenné nápoje, ktorými posilníte svoju imunitu.

Zázvorový nápoj proti prechladnutiu

Taký čajík z čerstvého zázvoru je ako balzam pri prvých známkach prechladnutia. Na teplý domáci čaj potrebujete:

  • zázvor, mätu, med, horúcu vodu, a citrón

Zázvorový nápoj príjemne zahreje počas chladnejšieho rána a má antibiotické účinky. Avšak, znižuje aj riziko kardiovaskulárnych ochorení a znižuje aj hladinu cukru v krvi. Mäta podporí vašu imunitu a skvele sa hodí k zázvoru. Táto bylinka pomáha aj pri bolestiach hlavy, ktoré nás často v tomto období trápia.

Nastrúhajte trochu zázvoru (podľa chuti, kto koľko znesie) a zalejte horúcou vodou. Pridajte mätové lístky a lyžičku medu. Nápoj dolaďte citrónom, ktorý je výborný zdroj vitamínu C a doslaďte medom. Medom bojujete proti infekciám, prechladnutiach, a dokonca aj migrénam, ako potvrdili vedci.

Nápoj z tekvice na prečistenie

Čo by to bolo za jesenné nápoje bez Hokkaido tekvice, že? Na tento ultra rýchly nápoj potrebujete:

  • pyré z tekvice Hokkaido, mlieko, javorový sirup, škorica, muškátový oriešok, kakaový prášok

Tekvica Hokkaido prečisťuje organizmus a prospieva hlavne vašej slezine a žalúdku. Pri príprave ju netreba ani šúpať. Po uvarení je šupka dokonale mäkká a môžete ju hladko rozmixovať. Obsahuje provitamín A – beta karotén, vitamín E, veľa draslíku aj vitamínu C, železo, vápnik a horčík.

Tekvicu najprv umyte, odstráňte jadierka, nakrájajte a uvarte. Potom sceďte a dajte do mixéru. Na prečisťujúci nápoj zmixujte všetky suroviny okrem kakaového prášku, tak aby vám vznikla konzistencia smoothie (redšia kašička). Zmes rozdeľte na dve časti a jednu zmiešajte s kakaovým práškom. Zmesi vrstvite na seba do skleneného pohára (aby vrstvy pekne vynikli) a môžete posypať aj nasekanými orechmi.

Na zdravie a dobrú chuť, priatelia!

Predchádzajúci článok
Prečo sme zmenili názov reštaurácie
Nasledujúci článok
Zelený čaj versus káva